Frankrijk 1-0 Oostenrijk

De voorzet van Kylian Mbappe ketste in de 38e minuut af op Max Wöber van Leeds United en bezorgde de Fransen zo de overwinning op een indrukwekkend Oostenrijk onder leiding van voormalig Manchester United-manager Ralf Rangnick.

Roemenië 3-0 Oekraïne

Roemenië blonk uit in hun 3-0 overwinning op Oekraïne. Nicolae Stanciu zette zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong. Ravzan Marin en Denis Dragus scoorden ook voor de ploeg van Edward Iordanescu.

België 0-1 Slowakije

België werd met stomheid geslagen in de Frankfurt Arena, want een vroeg doelpunt van Ivan Schranz bezorgde Slowakije een schokkende overwinning op de mannen van Domenico Tedesco.

Turkije 3-1 Georgië

Real Madrid en Turkije middenvelder Arda Guler stal de show in het BVB Stadion Dortmund. Bij een stand van 1-1 scoorde Guler een spectaculair doelpunt van buiten het strafschopgebied om Turkije op voorsprong te zetten. Het was misschien wel de beste wedstrijd van het toernooi tot nu toe.

Portugal 2-1 Tsjechië

Portugal was dominant in hun overwinning op Tsjechië. Het was echter Lukas Provod voor Tsjechië die het openingsdoelpunt van de wedstrijd maakte in de tweede helft. Na de gelijkmaker uit een eigen doelpunt won Portugal de wedstrijd door invallers Pedro Neto en Francisco Conceição in de toegevoegde tijd aan elkaar te koppelen om de Seleção de 2-1 overwinning te bezorgen.

De tweede speeldag van Euro 2024 begint woensdag als Kroatië het in Groep B om 14.00 uur opneemt tegen Albanië. Duitsland kan zich kwalificeren voor de knock-outfase als het om 17.00 uur wint van Hongarije. Schotland neemt het om 20.00 uur in Keulen op tegen Zwitserland.

Slovenië en Servië beginnen donderdag om 14.00 uur voordat Engeland om 17.00 uur in de Frankfurt Arena tegenover Denemarken staat. In Groep B neemt Spanje het om 20.00 uur op tegen titelverdediger Italië in de AufSchalke Arena.

Hello reader, I'm Ben. I love to write and talk about sports and I am, unfortunately, hopeless at golf. Thanks for reading!