Terwyl die Spaanse afrigter 'n uitslag van 5-0 in 45 minute in Zenica toegedien het, was “die eerste helfte van die wegwedstryd met Bosnië ons beste,” het hy gesê.

Benewens dat hy vanjaar meer as 150 wedstryde in stadions gesien het en dat hy nooit die 100% triomf sal vergeet nie, maak die 50-jarige afrigter hierdie opmerkings in 'n video wat op die amptelike webwerf van die Portugese Sokkerfederasie geplaas is.

Hy het onderstreep dat “al (36) doelwitte belangrik was,” sonder om enige spesifieke doelwitte te noem. Portugal het die kwalifikasiesronde met die grootste offensief en verdediging afgehandel, 36 doele aangeteken en net twee opgegee.

Portugal het Slowakye, Luxemburg, Ysland, Bosnië-Herzegovina en Liechtenstein gekonfronteer om vir die Europese Kampioenskap te kwalifiseer, die enigste toernooi waaraan die nasionale span tot dusver deelgeneem het. Die span onder kaptein van Roberto Martínez het Luxemburg met 9-0 verslaan, wat die ergste verlies in die land se geskiedenis was

.

Dit was onder die voormalige Belgiese afrigter dat Gonçalo Inácio, João Neves, José Sá en Toti Gomes hul debuts vir Portugal se senior span gemaak het.

Met Martinez in beheer het Cristiano Ronaldo ook 'n mylpaal van 200 internasionale doppies in Junie in Reykjavik teen Ysland bereik (1-0) en uiteindelik die eensame doel behaal wat die Portugese oorwinning gegee het, naby die finale fluitjie.