Historiallinen esitys Melbourne Parkissa - hän oli ensimmäinen portugalilainen pelaaja, joka saavutti kahdeksannen sijan kauden ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa - toi 26-vuotiaalle pelaajalle 22 sijaa maailman hierarkiassa, ja kansallinen ykkönen on nyt uransa parhaalla sijalla.

Borges ohitti kerralla kolme maanmiestään kansallisen tenniksen kaikkien aikojen parhaiden listalla: Gastão Elias (hän oli ATP-hierarkiassa 57.), Rui Machado (59.) ja Frederico Gil (62.).

Pohjoisen takana on vain João Sousa, kaikkien aikojen paras portugalilainen pelaaja, joka neljän ATP-tittelin lisäksi saavutti 16. toukokuuta 2016 sijan 28. jo ennen kuin hänestä tuli ensimmäinen portugalilainen pelaaja, joka on päässyt Grand Slam -turnauksen "16:nneksi" Yhdysvaltain avoimissa vuonna 2018 ja Wimbledonissa seuraavana vuonna.

Borges oli päähenkilö yhdessä suurimmista nousuista tämän päivän päivitetyssä rankingissa, jota johtaa edelleen Novak Djokovic, vaikka serbialainen ei onnistunut puolustamaan titteliään Melbourne Parkissa, vaan hävisi välierissä Jannik Sinnerille, joka voitti tittelin. mestari.

Vaikka 22-vuotias italialainen voitti Australian avoimet, hän on ATP-hierarkiassa edelleen neljäntenä Djokon, espanjalaisen Carlos Alcarazin ja finaalissa voittamansa venäläisen Daniil Medvedevin takana, joka on kolmantena.

Top 10:ssä suurin muutos on kreikkalaisen Stefanos Tsitsipasin putoaminen, joka menetti kolme sijaa ja on nyt kymmenes.

Kaksinpelissä nousi myös Francisco Cabral, joka on nyt 49. pudottuaan yhdessä Britannian Henry Pattenin kanssa toisella kierroksella Australiassa.

Naisten hierarkiassa Puolan Iga Swiatek jatkaa kärjessä, vaikka putosi kolmannella kierroksella Melbournessa, jossa Aryna Sabalenka nosti pokaalin toisena vuonna peräkkäin.

Palkintokorokkeelle nousi amerikkalainen Coco Gauff, Yhdysvaltain avointen puolustava mestari, joka hävisi välierissä tarkasti valkovenäläiselle.

Australian avointen hävinnyt finalisti, kiinalainen Zheng Qinwen nousi kahdeksan sijaa seitsemänneksi, kun portugalilainen Francisca Jorge on 207. sijalla.