Costa de Caparican surffaaja osallistui kolmanteen finaaliinsa kahden kotonaan järjestetyn Caparica Surf Festin jälkeen. Hän voitti ranskalaisen Pauline Adon vuonna 2023, mutta hävisi Teresa Bonvalotille vuonna 2021.

Mafalda Lopes, 23, eteni mestaruusotteluun voitettuaan espanjalaisen Janire Gonzalez Etxabarrin. Välierissä hän teki 10,84 pistettä (7,17 ja 3,67) vastakohtana baskien yhdeksälle (4,33 ja 4,67).

Ranskalainen Tessa Thyssen sijoittui toiseksi pistein 9,34 (4,67 ja 4,67), kun taas portugalilaiset sijoittuivat ensimmäiseksi 10,76 pisteellä (5,83 ja 4,93) mestaruuden ratkaisevassa erässä.

Ranskan mestaruuskilpailussa viidenneksi sijoittunut Kika Veselko putosi puolivälierissä, ja miesten turnauksessa yhdeksänneksi ja kolmanneksitoista sijoittuneet Guilherme Ribeiro ja João Maria Mendonça karsiutuivat molemmat viidennessä erässä.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.