Dinkalem Ayele voitti kilpailun yli 21 kilometrin matkan ajassa 01:00.36. Hän ohitti saksalaisen kilpailijan Amanal Petrosin 20 sekunnilla ja kenialaisen Dominic Kiptarusin kolmella sekunnilla.

Brigid Kosgei päätti naisten kilpailun yksin ajassa 1.05,51 tuntia ja ylitti maaliviivan Belémin kaupunginosassa sijaitsevan Belémin kulttuurikeskuksen edessä. Naisten palkintokorokkeen täydensivät Etiopian Bosena Mulatie, joka sijoittui toiseksi ajalla 1.09,00 tuntia, ja Tigist Menigstu, joka sijoittui 14 sekuntia ennen maanmiestään.

Vuoden 2024 Lissabonin puolimaratonille osallistui kilpailijoita useista eri maista, ja viikonlopun tapahtumiin ilmoittautui yli 30 000 ihmistä, joista 10 000 oli ulkomaalaisia.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.