I herrarnas final i Iberiska Cupen, som spelades på Matosinhos Sports and Congress Centre, besegrade Sporting Benfica med 3-1.

Den nationella mästaren Benfica och den nationella tvåan Sporting möttes och Lions gick segrande ur striden tack vare sin större konsekvens, objektivitet och effektivitet samt det minskade antalet misstag.

Marcel Matz lag besegrades av João Coelhos lag med siffrorna 25-22, 18-25, 25-18 och 25-22.

Efter att ha besegrat Benfica med 3-1 i den helportugisiska mästerskapsmatchen i troféns andra upplaga, vann FC Porto Iberian Women's Volleyball Cup i Las Palmas, Spanien.

Porto-laget, som korades till nationella mästare, besegrade de portugisiska cupvinnarna Benfica med siffrorna 22-25, 25-18, 25-21 och 25-19 och vann den historiska trofén i Las Palmas Insular Sports Centre.

Före den portugisiska finalen besegrade värdklubben CV Gran Canaria Menorca med 3-1 i matchen om tredje och fjärde plats. Segersiffrorna blev 25-19, 23-25, 25-14 och 25-22.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.