De nationale kampioen Benfica en de nationale runner-up Sporting stonden tegenover elkaar, waarbij de Lions als winnaar uit de bus kwamen dankzij hun grotere consistentie, objectiviteit en effectiviteit en hun verminderde aantal fouten.

De ploeg van Marcel Matz werd met 25-22, 18-25, 25-18 en 25-22 verslagen door de ploeg van João Coelho.

Na Benfica met 3-1 te hebben verslagen in de volledig Portugese kampioenswedstrijd van de tweede editie van de trofee, werd FC Porto de winnaar van de Iberian Women's Volleyball Cup in Las Palmas, Spanje.

De ploeg van Porto, die werd gekroond tot nationaal kampioen, versloeg de Portugese bekerwinnaars Benfica met scores van 22-25, 25-18, 25-21 en 25-19 om de historische trofee te winnen in het Las Palmas Insular Sports Centre.

Voorafgaand aan de Portugese finale versloeg de gastclub CV Gran Canaria Menorca met 3-1 in de wedstrijd om de derde en vierde plaats. Hun scores waren 25-19, 23-25, 25-14 en 25-22.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.