Portugalin kapteeni kirjoitti Instagramissa: "Halusimme enemmän. Me ansaitsimme enemmän. Meille. Jokaiselle teistä. Portugalin puolesta. Olemme kiitollisia kaikesta, mitä olette antaneet meille ja kaikesta, mitä olemme saavuttaneet tähän mennessä."

Perjantain EM-kisojen puolivälieräkohtaamisen jälkeen, jossa Portugali hävisi 5-3 rangaistuspotkukilpailussa jäätyään jatkoajan jälkeen maalittomaan tasapeliin Ranskan kanssa, Cristiano Ronaldo pysyi hiljaa.

"Kentällä ja sen ulkopuolella, olen varma, että tätä perintöä kunnioitetaan ja sitä rakennetaan edelleen. Yhdessä", sanoi hyökkääjä, joka päätti olla lähtemättä delegaation mukana paluumatkalle Lissaboniin.

Pelaajat, jotka eivät lähteneet Portugaliin, olivat João Palhinha, Matheus Nunes, Bruno Fernandes, Vitinha, Diogo Dalot, Diogo Jota ja Rúben Neves.

Cristiano Ronaldo aloitti kaikki viisi ottelua Euro2024-kisoissa, pelasi neljässä niistä kaikki 90 minuuttia ja tuli kahdessa ottelussa jatkoajalle, mutta ei onnistunut maalinteossa, mikä päätti yhdeksän peräkkäisen loppuottelun putkensa ilman maalia.

Al Nassrin pelaajan ainoa maali tuli rangaistuspotkusta loppuvaiheessa hänen MM-kisadebyytissään 2022. Sen jälkeen hän jäi ilman maalia vielä neljässä MM-kisoissa Qatarissa ja Portugalin viidessä Euro2024-ottelussa Saksassa.

Huolimatta pelaajan huonoista esityksistä Portugalin valmentaja Roberto Martínez otti hänet peliin vasta 65. minuutilla Portugalin hävitessä Georgialle 2-0 lohkovaiheessa, kun joukkue oli jo päässyt 16 joukkoon.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.