Portugals lagkapten skrev på Instagram och sa: ""Vi ville mer. Vi förtjänade mer. För oss. För var och en av er. För Portugal. Vi är tacksamma för allt ni har gett oss och för allt vi har åstadkommit hittills."

Efter fredagens kvartsfinal i EM, där Portugal förlorade med 5-3 på straffar efter att ha hållit nollan mot Frankrike efter förlängning, var Cristiano Ronaldo tyst.

"På och utanför planen är jag säker på att det här arvet kommer att hedras och fortsätta att byggas. Tillsammans", sade anfallaren, som valde att inte följa med delegationen på resan tillbaka till Lissabon.

De spelare som inte åkte till Portugal var João Palhinha, Matheus Nunes, Bruno Fernandes, Vitinha, Diogo Dalot, Diogo Jota och Rúben Neves.

Cristiano Ronaldo startade alla fem matcherna i Euro2024, spelade alla 90 minuter i fyra av dem och kom in på tilläggstid i två av dem, men han kunde inte göra mål och avslutade därmed sin svit på nio raka finalmatcher utan mål.

Al Nassr-spelarens enda mål kom från en straffspark i slutskedet av debuten i VM 2022. Efter det blev han mållös i ytterligare fyra VM-matcher i Qatar och i Portugals fem matcher i Euro2024 i Tyskland.

Trots spelarens dåliga prestationer bytte Portugals förbundskapten Roberto Martínez in honom först i den 65:e minuten i Portugals 2-0-förlust mot Georgien i gruppspelet, efter att laget redan hade kvalificerat sig för åttondelsfinal.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.