Die span onder leiding van Nuno Dias het die wedstryd oorheers en hul superioriteit bo die ander spanne in die liga getoon.

Die Minhotos, wat die Leeus in die Portugese beker-eindstryd verslaan het en nie gedurende die gereelde seisoen teen hulle verloor het nie, kon nie reageer nie, aangesien hulle byna 60 minute gegaan het sonder om in hierdie wedstryd te speel, wat hul swakste prestasie van die drie wedstryde gegee het.

Sporting was tydens die onderbreking met 4-0 op, en Braga se werk wat vandag nie Robinho gehad het, het amper ineengestort.

Sporting het vinnig begin en in die openingsminute baie telgeleenthede gehad. Merlim het die eerste doel aangeteken in 'n een-tot-een-wedstryd waarin hy verby Fábio Cecílio gedryp het en met 'n goeie skoot eindig het.

Na nege minute het Sp. Braga was weer ongelukkig toe dit 2-0 gegaan het. Diogo Santos het 'n skoot probeer, maar Cecílio het die terugslag gemis en 'n eie doel aangeteken. Die bal het nie eers na die doel toe gegaan nie.

Joel Rocha se span het die tekort in die volgende minuut verminder met 'n langafstandpoging van Tiago Brito, wat 'n doollose 60 minute in die wedstryd bedek het. Dit was een van hul min geleenthede.

Sporting het egter hul voorsprong behou en voortgegaan om Dudu se doel te bedreig, ondanks die doelwagter se uitdagende reddings. Nietemin kon hulle nie doelwitte van Pauleta en Zicky Té voorkom voordat die eerste helfte afgesluit het

nie. 😏 #FutsalSCP pic.twitter.com/UwyK9SoCZE — Sporting CP - Modalidades (@SCPModalidades) 17 Junie 2024 Sp.

Braga het in die tweede helfte voortgegaan om druk uit te oefen, maar Sporting se oorwinning was amper 'n formaliteit. Zicky het twee keer in die 27ste minuut gespeel om die oorwinning te verseël.

Die Sp. Braga-spelers het met die doelwagter aangeval om 'n ekstra man te voorsien maar ongelukkig het Merlim dit 6-1 gemaak deur voordeel te trek uit die doel se verlate toestand nadat hy die bal verloor het.

Selfs met João Rocha reeds in 'n feestelike bui, het doelwitte van Ygor Mota en Fábio Cecílio Sp toegelaat. Braga om die lood te sny.

Op die oomblik hou Sporting die rekord met 19 nasionale futsaltrofeë, 11 meer as Benfica, wat tans agt het.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.