Laget som leddes av Nuno Dias dominerade matchen och visade att de var överlägsna de andra lagen i ligan.

Minhotos, som hade besegrat Lions i finalen i Portuguese Cup och inte hade förlorat mot dem under hela säsongen, kunde inte svara när de gick nästan 60 minuter utan att göra mål i den här matchen och gjorde sin sämsta insats av de tre matcherna.

Sporting ledde med 4-0 i paus och Bragas jobb, som saknade Robinho idag, kollapsade nästan.

Sporting fick en snabb start och hade många målchanser under de inledande minuterna. Merlim gjorde det första målet i ett en-mot-en-spel där han dribblade sig förbi Fábio Cecílio och avslutade med ett bra skott.

Efter nio minuter hade Sp. Braga otur igen när det gick till 2-0. Diogo Santos försökte sig på ett skott, men Cecílio missade avslutet och gjorde självmål. Bollen var inte ens på väg mot målet.

Joel Rochas lag reducerade redan i nästa minut genom ett långskott från Tiago Brito och avslutade därmed en mållös match efter 60 minuter. Detta var en av deras få möjligheter.

Sporting behöll dock sin ledning och fortsatte att hota Dudus mål, trots målvaktens utmanande räddningar. Ändå kunde de inte förhindra mål från Pauleta och Zicky Té innan den första halvleken var slut.

Sp. Braga fortsatte att utöva press i andra halvlek, men Sportings seger var nästan en formalitet. Zicky gjorde två mål i den 27:e minuten för att säkra segern.

Sp. Bragaspelarna anföll med målvakten för att få en extra man men tyvärr gjorde Merlim 6-1 genom att utnyttja att målet var öde efter att ha tappat bollen.

Trots att João Rocha redan var på festhumör gjorde mål från Ygor Mota och Fábio Cecílio att Sp. Braga att reducera ledningen.

Just nu innehar Sporting rekordet med 19 nationella futsal-troféer, 11 fler än Benfica, som för närvarande har åtta.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.