De ploeg onder leiding van Nuno Dias domineerde de wedstrijd en toonde hun superioriteit over de andere teams in de competitie.

De Minhotos, die de Lions hadden verslagen in de finale van de Portugese beker en waar ze het hele reguliere seizoen nog niet van hadden verloren, waren niet in staat om te reageren, want ze deden het bijna 60 minuten zonder te scoren in deze wedstrijd, waarmee ze hun slechtste prestatie van de drie wedstrijden neerzetten.

Sporting stond met 4-0 voor bij de rust en het werk van Braga, dat vandaag Robinho miste, stortte bijna in.

Sporting ging snel van start en kreeg veel scoringskansen in de openingsminuten. Merlim scoorde het eerste doelpunt na een één-op-één actie waarbij hij langs Fábio Cecílio dribbelde en met een goed schot afrondde.

Na negen minuten had Sp. Braga opnieuw pech toen het op 2-0 kwam. Diogo Santos deed een schotpoging, maar Cecílio miste de terugspeelbal en scoorde een eigen doelpunt. De bal ging niet eens richting het doel.

De ploeg van Joel Rocha verkleinde de achterstand in de volgende minuut met een afstandschot van Tiago Brito, waarmee een doelpuntloze wedstrijd van 60 minuten werd afgesloten. Dit was een van hun weinige kansen.

Sporting behield echter hun voorsprong en bleef het doel van Dudu bedreigen, ondanks uitdagende reddingen van de doelman. Toch konden ze doelpunten van Pauleta en Zicky Té niet voorkomen voordat de eerste helft was afgelopen.

Sp. Braga bleef druk uitoefenen in de tweede helft, maar de overwinning van Sporting was bijna een formaliteit. Zicky scoorde twee keer in de 27e minuut om de overwinning te bezegelen.

De spelers van Sp. Braga-spelers vielen aan met de keeper om voor een extra man te zorgen, maar helaas maakte Merlim er 6-1 van door te profiteren van de verlaten toestand van het doel na balverlies.

Zelfs toen João Rocha al in een feeststemming was, zorgden doelpunten van Ygor Mota en Fábio Cecílio ervoor dat Sp. Braga de voorsprong kon verkleinen.

Op dit moment is Sporting recordhouder met 19 nationale futsaltrofeeën, 11 meer dan Benfica, dat er momenteel acht heeft.