Zwitserland en Italië begonnen zaterdag aan de wedstrijd en de Zwitsers versloegen de titanen in Berlijn.

Zwitserland 2-0 Italië

Remo Freuler en Ruben Vargas stonden op de scorelijst voor het Zwitserland van Murat Yakin toen ze de titanen Italië versloegen in het Olympiastadion in Berlijn.

Duitsland 2-0 Denemarken

Een penalty van Kai Havertz en een treffer van Jamal Musiala bezorgden Duitsland een comfortabele overwinning in Dortmund, ondanks een weersonderbreking vanwege hevig onweer en bliksem.

Engeland 2-1 Slowakije

Ondanks een mat optreden maakte Engeland het doelpunt van Ivan Schranz in de eerste helft ongedaan om een kwartfinale met Zwitserland te bereiken. Jude Bellingham's bicycle kick gaf Gareth Southgate's mannen de gelijkmaker met nog een paar seconden te gaan in de wedstrijd voordat Harry Kane's kopbal Engeland de overwinning bezorgde in extra tijd.

Spanje 4-1 Georgië

Spanje was de dominante winnaar in Keulen: . Rodri, Fabian Ruiz, Nico Williams en Dani Olmo stonden op het scorebord voor La Roja na een 0-1 achterstand na een eigen doelpunt van Robin Le Normand in de eerste helft.

Frankrijk 1-0 België

Het schot van Randal Kolo-Muani ketste in de 85e minuut af op Jan Vertonghen van België en stuurde het team van Didier Deschamps naar de volgende ronde - waar ze het zullen opnemen tegen Portugal in een rematch van de finale van Euro 2016.

Portugal 0-0 Slovenië (Portugal wint met 3-0 op strafschoppen)

Cristiano Ronaldo's inspanningen waren niet genoeg in de 120 minuten toen een vastberaden Slovenië erin slaagde Portugal naar een strafschoppenserie te brengen - waar Portugal's Diogo Costa drie strafschoppen uit drie zou redden om de Seleção naar de kwartfinales te sturen.

Roemenië 0-3 Nederland

Cody Gakpo en Donyell Malen stuurden Oranje naar de kwartfinales tegen een sterk Roemenië - dat net te kort kwam. De ploeg van Ronald Koeman zal zich zeker voelen van een plek in de halve finales, want zaterdag nemen ze het in de laatste 8 op tegen Turkije.

Oostenrijk 1-2 Turkije

Merih Demiral zorgde voor de dubbelslag voor Turkije door het Oostenrijk van Ralf Rangnick te verslaan in het stadion van Leipzig. Turkije heeft zich voor het eerst sinds Euro 2008 geplaatst voor de kwartfinales. Turkije moet zijn doelman Mert Günok bedanken, want zijn geweldige redding in de laatste minuten van de wedstrijd stuurde Turkije naar de volgende ronde.

Hello reader, I'm Ben. I love to write and talk about sports and I am, unfortunately, hopeless at golf. Thanks for reading!